Na području naše županije čak 73 nova slučaja bolesti COVID-19

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije objavio je kako su, nakon pristiglih nalaza izuzetih uzoraka testiranih na SARS – CoV-2 virus, na području županije u općoj populaciji potvrđena 73 nova slučaja bolesti COVID-19. Dio nalaza još se uvijek očekuje, u skladu s dinamikom obrade rezultata.

Epidemiološka obrada kontakata novooboljelih osoba je u tijeku, a virus je u ovom trenutku aktivan na cijelom području županije.

Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno je aktivno 193 slučajeva bolesti COVID-19, 20 osoba je oporavljeno, a na bolničkom liječenju su ukupno 23 osobe. Od početka pojave koronavirusa na području županije zabilježeno je ukupno 544 slučajeva bolesti COVID-19.

S obzirom na epidemiološku situaciju, odnosno pojačanu lokalnu transmisiju koronavirusa i nagli porast broja novoobljelih, Stožer apelira na sugrađane da se odgovorno ponašaju te strogo primjenjuju socijalnu distancu, izbjegavaju privatna druženja i okupljanja kao i općenito prostore u kojima se okuplja veći broj ljudi, održavaju higijenski standard i dezinfekciju te koriste maske za lice u skladu s preporukama.

Podsjećamo i kako je jučer stupila na snagu Odluka o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja koju je donio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske. Pritom skrećemo pažnju na zabranu održavanja svih javnih događanja i okupljanja na kojima je više od 50 osoba na jednom mjestu te na obvezno korištenje maski za lice ili medicinskih maski na otvorenom prostoru kada nije moguće držati fizičku distancu od najmanje 1,5 metar.

Pridržavanje svih mjera i zdravstvenih uputa od ključne je važnosti jer samo odgovornim ponašanjem možemo smanjiti intenzitet širenje zaraze koronavirusa te time zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

Vezano

Komentari su zatvoreni.