Vlč. Zlatko Sudac kod križevačkih sestara Bazilijanki

Jedan od najkarizmatičnijih Hrvata, velečasni Zlatko Sudac proteklog je tjedna boravio u našoj županiji, točnije u samostanu sestara Bazilijanki u Križevcima. Nakon što je gotovo godinu dana pokušala dovesti u grad svetog Marka Križevčanina najpoznatijeg hrvatskog svećenika, predstojnici samostana Bazilijanki u Križevcima, sestri Zinoviji konačno je to uspjelo. Zlatko Sudac boravio je sedam dana u Križevcima, gdje je držao duhovne vježbe za sestre Bazilijanke.

Naime, taj najstriji red časnih sestara u Hrvatskoj već godinama nema redovničkih poziva, a upravo je velečasni Sudac na nedjeljnoj svetoj misi molio za sestre Bazilijanke. Osim toga, velečasni Sudac na misi je naglasio da je ljubav temelj i pokretač života svakog čovjeka i da je bitno u životu slušati svoje srce, jer je srce današnjeg čovjeka potrebito ljubavi, a malo je onih koji istinski znaju i osjećaju što je ljubav. Na kraju svete mise, Sudac je rekao kako se osjeća posebno u gradu trećeg hrvatskog sveca, jer su Križevci odabrani grad.

Inače, Zlatko Sudac postao je zanimljih hrvatskoj javnosti u svibnju ’99-te kad mu je na čelu prokrvario ožiljak u obliku križa. Od tada je njegova Krčka župa, odnosno pastoralni centar Betanija u Ćunskom na Lošinju gdje Sudac radi, okupljalište vjernika iz cijele Hrvatske.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.