U novu mirnije i sigurnije no inače

Zadnji dan 2007. i prvi 2008. za djelatnike Policijske uprave Koprivničko-križevačke bio je iznimno miran. Kako nam je glasnogovornik Dražen Laljek rekao, prekršaja svih vrsta bilo je vrlo malo, te znatno manje nego lani, pa tako ni tijekom ispraćaja stare te dočeka nove godine na javnim mjestima nije bilo problema. Također, dodao je kako su koprivnički policajci zabilježili da je na Zrinskom trgu za vrijeme trajanja skupa od 20 do 04 sata bilo oko 2500 posjetitelja.

Na području Policijske postaje Križevci na Nemčićevom trgu dočeku je nazočilo oko 300 osoba.Zadnjeg dana prošle i prvog ove godine zabilježena su samo dva kaznena djela, odnosno krivotvorenje isprava i teška krađa provaljivanjem na području Koprivnice, šest prometnih nesreća s materijalnom štetom i jedna, koja je ujedno bila i prva ovogodišnja, s povrijeđenim osobama, također na koprivničkom području.

Mir je bio i kad je riječ o pucanju petardama i drugim pirotehničkim te eksplozivnim sredstvima. Policija, naime, nije zabilježila ni jedno stradavanje od pirotehnike, niti je utvrdila nezakonito posjedovanje ili upotrebu eksplozivnih sredstava. Javni red je narušen samo jednom, što je po Laljeku također značajno smanjenje, dok je samo nasilničko ponašanje u obitelji bilo prisutnije, jer je zabilježeno pet prekršaja te vrste.

Vezano

Komentari su zatvoreni.