HPD ‘Kalnik’ predvodio pjesmu na misnom slavlju


Hrvatsko pjevačko društvo „Kalnik“ svojim je koncertom jučer u župi Blažene Djevice Marije Žalosne i Sv. Marka Križevčanina uveličalo misno slavlje. Naime, već je postala tradicija da na blagdan Sv. Stjepana HPD pjeva u koruškoj crkvi. Pjevači su pod dirigentskom palicom profesorice Branke Špoljar izveli božićne pjesme u harmonizaciji Franje Dugana, osim „Djetešce nam se rodilo“ Anđelka Klobučara.

Franjo Dugan bio je svojevremeno orguljaš i kompozitor u Zagrebačkoj katedrali, a Anđelko Klobučar ima titulu doživotnog orguljaša katedrale. Duganove harmonizacije pjesama i kompozicije su pisane najčešće u orguljskom slogu („Zahvalnica“). HPD je profinjenost Duganovih harmonija i „duh“ Božića jako dobro prenio publici, bez obzira na hladnoću u crkvi.

Nakon svete mise, još su izveli tri pjesme Poslušajte svi sada, Child in a manger i Tiha noć. Lijepo zamišljena i izvedena pjesma bila je Child in a manger, koju je zbor izveo uz pratnju mladih križevačkih glazbenica – Jelke Vukobratović na flauti i Zlate Životić na clavinovi. Slušanje zborskih pjesama na jučerašnjoj štefanjskoj misi sve je ljude dobre volje duhovno nahranilo uoči posljednjih radnih dana u ovoj godini.

Vezano

Komentari su zatvoreni.