Zaposlenicima Koprivničko-križevačke županije 7% veće plaće

Poglavarstvo Koprivničko-križevačke županije odlučilo je za 7,3% povisiti osnovice za izračun plaća zaposlenika. Naime, prema smjernicama Vlade, pojasnio je župan Josip Friščić, proračunom je utvrđeno da se za sve kategorije zaposlenih u ovoj županiji za iduću godinu osiguravaju sredstva u skladu s planiranim rastom na području Republike Hrvatske.
– U skladu s tim smo planirali i sredstva u proračunu, pa će tako od 1. siječnja osnovica za izračun plaća župana i dvojice njegovih zamjenika biti 4.689,00 kuna.

Povećano za utvrđene koeficijente, koprivničko-križevački župan od iduće će godine za svoj rad primati 20.600 kuna mjesečno, a dožupani Flamaceta i Koren po 18 i 17 tisuća kuna. Isti princip povećanja plaća primjenjen je i kod službenika i namještenika u upravnim tijelima Koprivničko-križevačke županije, pa će s uvećanjem za 7,3% osnovica za njih iznositi 2.189,00 kuna bruto.

Formula za izračun ovih plaća nešto je drugačija. Osnovica od 2.189,00 kuna povećava za se propisane koeficijente, čemu se još dodaje pola posto po godini staža. Tako će, primjerice, službenik sa završenom srednjom školom po novom imati plaću od 5.034 kune, čemu se još dodaje spomenuta naknada za minuli rad. Pročelnička će plaća iznositi nešto više od 13 tisuća kuna, čemu se također dodaje dodatak za minuli rad. Sindikat lokalnih i državnih službenika i namještenika zadovoljan je ovim povećanjem plaća, tim više što se doista poštuju odredbe ovogodišnjeg kolektivnog ugovora, potvrdila je sindikalna povjerenica Jasna Sabolić.

Tako zaposleni u Koprivničko-križevačkoj županiji uz plaću dobivaju i regres za godišnji odmor u visini osnovice za izračun plaće, putne troškove po cijeni dnevne karte, tisuću kuna božićnice te dar za djecu, koji je dogovoren u iznosu od 400 kuna, no dobili su 600 jer su toliko dobili i zaposleni u državnoj upravi. Također, uz dogovoreno prošlogodišnje 6-postotno povećanje, plaće zaposlenika doživjele i dodatni rast u rujnu ove godine, što upućuje na to da poslodvac stvara uvjete za zadovoljstvo zaposlenika kojima je svakodnevni posao biti na usluzi građanima Podravine i Prigorja.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.