Bozanić: Katoličko učilište i u Križevcima

KRIŽEVCI – Izgledno je da se pojedine sastavnice Katoličkog sveučilišta iz Zagreba presele i u Križevce, nagovijestio je jučer kardinal Josip Bozanić u ekskluzivnoj izjavi za Večernji list.

Katoličko sveučilište najprije treba početi djelovati, a onda ćemo razmatrati njegovo širenje. Dakako, ono je planirano kao institucija koja ne bi imala sve svoje sastavnice u Zagrebu, nego bi bila dislocirana, i u tom smisli smo zainteresirani da i u ovom dijelu sveučilište ima jednu sastavnicu kazao nam je kardinal Bozanić, koji je u Križevcima predsjedao konferencijom biskupa zagrebačke metropolije.

Time je neizravno potvrdio neslužbene najave o mogućem dolasku Katoličkog sveučilišta, koje su se nedavno mogle čuti u raspravi o prenamjeni Doma hrvatske vojske.

Jedan vijećnik HDZ-a tada je spomenuo mogućnost da upravo Dom HV-a udomi dio Katoličkog sveučilišta. O tome će se zacijelo više znati kad sveučilište počne rad u Zagrebu.

Moguće je da križevačka sastavnica tog sveučilišta dobije ime svetog Marka Križevčanina, što bi se uklopilo u namjeru da ona bude primjerena sredini u kojoj će biti uspostavljena, kako to najavljuje kardinal.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.