‘Komunalna’ i ‘skrivena’ propaganda u istom kutku


Jučer, u srijedu ujutro, jedan zaposlenik Komunalnoga poduzeća Križevci imao je punu ruke posla, odnosno papira. Prema pouzdanim informacijama koje smo primili, nešto prije osam sati ujutro po zgradama u četvrti Donji grad zaposlenik koji donosi račune za komunalne usluge u poštanske sandučiće ubacivao je i predizborne letke HSS-a i HSLS-a s likom Branka Hrga.


Obavijestili smo jučer o tome i Komunalno poduzeće, odakle nam je mailom odgovoreno kako dosada nisu čuli da se nešto tako događa i kako im nije poznato je li itko zaista ubacivao letke HSS-a u poštanske sandučiće građana. Kako je i direktor KP-a Goran Gregurek član HSS-a, zanimalo nas je da li je on odobrio takvu akciju, međutim webmaster KP-a rekao je kako je direktor ova dva dana odsutan i kako prije petka vjerojatno neće moći odgovoriti. Tek tada saznat ćemo radi li se o dobrovoljnoj odluci zaposlenika da promovira domaćeg političkog kandidata ili o činu da se zaposlenika za vrijeme njegova radnoga vremena iskoristi i za pomoć predsjedniku Skupštine poduzeća, ujedno slučajno i gradonačelnika Križevaca i stranačkoga kolege, da bude svoj.

Drugi oblik propagande na koju se pojedinac navuče da niti ne želi jest slučaj koji se ponavlja s kuvertama SDP-a. Zapravo tek kad se bijela kuverta bez ikakva natpisa izvadi iz sandučića i otvori, otkrije se da je listak promidžbeni – još u ljeto stizala su pisma s potpisom predsjednika stranke Milanovića, koji zahvaljuje na sudjelovanju u telefonskoj anketi.

Malo tko od križevačkih primatelja sjetio se da je doista bio telefonski ispitan, a o tome je tada bilo i političkih reakcija.

Ovih dana ljudi opet otvaraju bijele neobilježene kuverte i čitaju da ih se s poštovanjem poziva da od nedjelje 25. studenoga budu dio nove snage. SDP-ovci odgovaraju kako je to legitiman dio predizborne kampanje.

Dojma smo kako se ipak radi o skrivenoj kampanji koja se može tumačiti i kao spamanje nespremnih birača.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.