Tribina na Međunarodni humanitarni dan

U petak 23. studenog udruga K.V.A.R.K. točno u podne u Klubu kulture organizira tribinu povodom Međunarodnog humanitarnog dana, u okviru svog Projekta edukacije i nadopune znanja (PEN). Gosti na tribini bit će dr. Franjo Husinec iz gradskog Crvenog križa, Tamara Premuš iz Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom i Saša Lončarić iz K.V.A.R.K.-a. Prema riječima voditeljice PEN-a Martine Bujan, gosti će predstaviti neke od važnijih projekata svojih organizacija te upoznati sugrađane s mogućnostima volontiranja.
Od humanitarnih akcija na području grada, još uvijek se prikupljaju sredstva za kupnju kombi-vozila za prijevoz štićenika Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju, a do Božića traje i akcija FIVE4KIDS za darivanje djece s posebnim potrebama Križevaca.
Od prigodnih datuma koji predstoje, vrijedi spomenuti 3. prosinca kao Međunarodni dan osoba s invaliditetom, 5. prosinca kao Međunarodni dan volontera i 10. prosinca kao Dan prava čovjeka. No, datumi su tu samo da podsjete sugrađane na stalnu potrebu volontiranja i humanitarnog djelovanja zbog istinske pomoći bližnjima i onima uskraćenih mogućnosti.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.