Križevački ‘Black Sheep’ brončani na europskom turniru u paintballu


Sedmočlana ekipa Black Sheep iz križevačkog paintball kluba Kalnik osvojila je treće mjesto u finalu kategorije M5 prestižnog turnira Disney French Open iz serije Millennium koji se prošli vikend održao u Parizu. Nakon uspjeha u kvalifikacijama, "Crne ovce" su broncu u konkurenciji čak 84 ekipe osvojili s 9 pobjeda u 12 susreta i trenutno zauzimaju 35. mjesto među 172 ekipe u istoj kategoriji za ovu sezonu.

Uz dvojicu Križevčana, Zvonimira Harmicara i Mladena Šašeka, koji je i predsjednik kluba, članovi tima dolaze iz različitih krajeva Hrvatske: Stjepan Gašparić iz Varaždina, Kruno Stipetić iz Gračaca, Leonard Burkowsky iz Cirkvenice te Vedran Dokmanović i Igor Jugo iz Rijeke.

Kako je za križevački portal rekao glasnogovornik kluba Berislav Vukojević, sudjelovanje jedine ekipe s područja bivše Jugoslavije na tom najjačem europskom turniru u paintballu omogućili su sponzori Poljocentar Križevci, Robni Centar Križevci, K&M Paintball Shop iz Zagreba i Grad Križevci.

Jedini paintball klub Koprivničko-križevačke županije osnovan je prije dvije i pol godine, a teren s prirodnim preprekama koristi u šumskom predjelu Kalnika. Ostali trenutno aktivni članovi kluba su Vedran Delić, Toni Jukica, Zlatko Krušić, Tomislav Matosović, Stjepan Vučković i Berislav Vukojević. Vukojević kaže kako, uz sudjelovanje u hrvatsko-slovenskoj paintball ligi, iduće godine planiraju zaigrati i na jakim austrijskim turnirima.

Vezano

Komentari su zatvoreni.