Bandere postaju reklamni stupovi

Stupovi javne rasvjete u Križevcima ubuduće neće biti okićeni tek za Božić ili političke izbore već će dobiti stalni ukras – reklame. Na sutrašnjoj sjednici Gradskoga poglavarstva bit će naime iznesen nacrt javnoga natječaja za davanje u zakup reklamnog prostora na stupovima javne rasvjete.

Zainteresiranim zakupcima bit će ponuđeno 40 gradskih električnih stupova radi postave reklama na, kako piše u objašnjenju Upravnog odjela za stambeno-komunalne djelatnosti, atraktivnim lokacijama – trgovima Petra Zrinskog, Strossmayerovom i Nemčićevom te u Tomislavovoj, Zagrebačkoj i ulici Nikole Tesle.

U pripremi natječaja, osim pregleda mogućih mjesta sa stupovima s kojih bi visile reklame, ispitana su iskustva drugih gradova u kojima su bandere dobile reklame. Iako neki, poput Vrbovca i Čazme, besplatno daju oglasni prostor na stupovima, križevački prijedlog bliže je Slatini, Jastrebarskom, Đurđevcu, Samoboru i Koprivnici koji naplaćuju korištenje svojih javnih stupova.
Tako se predlaže da javnim natječajem bude istaknuta početna cijena zakupa od 250 kuna po jednom stupu godišnje, s tim da bi zakup trajao najmanje pet godina uz moguće produženje zakupa. U gradu navodno već postoji veliko zanimanje oglašivača za takav oblik reklamiranja s bandera.

Vezano

Komentari su zatvoreni.