Za Dan bez automobila bit će prometa i predavanja

Europski tjedan kretanja, koji šestu godinu zaredom na cijelom kontinentu počinje 16. rujna, u Križevcima će ove godine biti obilježen biciklijadom i predavanjem. Vrhunac obilježavanja ponovno je Dan bez automobila 22. rujna. Za razliku od prethodnih izdanja koje je organizacijski pokrivalo Pučko otvoreno učilište Križevci uz potporu udruga, obilježavanja Tjedna kretanja 2007. latile su se samo dvije udruge.

Nakon niza neformalnih ljetnih vožnji po okolici, Križevačka udruga biciklista u subotu 22. rujna tako organizira svoju prvu veliku Biciklijadu kojom će u dužini od 40 kilometara pozdravljati nadolazeću jesen. Udruga mladih K.V.A.R.K. istoga dana pokreće ovosezonski ciklus Projekta edukacije i nadopune znanja – P.E.N.-a, u sklopu kojega će u Klubu kulture biti javno predavanje posvećeno Danu bez automobila.

Na rasporedu predavanja su teme kao što su Sigurnost na cestama, Oprez – mladi i djeca u prometu, Osobe s mentalnom retardacijom u prometu i Europski standard o sigurnosti u prometu. Zainteresirani će moći odgovarati i na pitanje Kako bi izgledao svijet danas bez automobila? i doznati koji su sve Alternativni načini transporta.

Predavanje počinje u subotu u 12 sati uz sudjelovanje Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom, djelatnika HAK-a i Policijske postaje Križevci te uz moderiranje Martine Bujan iz udruge organizatora. Iako će predavanje biti prigodom dana bez auta, učenici koji će doći bit će obaviješteni i o upisima u autoškolu, novim načinima polaganja vozačkih ispita te o promjenama u Zakonu o sigurnosti prometa na cestama koji je osobito važan za nove vozače.

Glavna križevačka prometnica toga dana ipak neće biti zatvorena za promet i time nakratko pretvorena u šetnicu jer dosadašnji organizator Tjedna kretanja nije na vrijeme ishodovao policijsko dopuštenje za privremeno zatvaranje ceste.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.