Sedam općina dobilo višemilijunsku potporu ta poduzetništvo

Na javni poziv za predlaganje projekata izgradnje poduzetničkih zona, koji je Ministarstvo gospodarstva objavilo u ožujku, putem Koprivničko-križevačke županije javilo se sedam njezinih lokalnih samouprava. Istovremeno, u županijskom proračunu za iste svrhe predviđen je iznos od 2,5 milijuna kuna, koji se namjeravao i uvećati, kandidiranjem projekata poduzetničkih zona prema Phare pretpristupnom europskom fondu.

Na žalost, projekt nije prošao drugu fazu ocjenjivanja, pa će 2,5 milijuna kuna završiti u prvobitnoj namjeni, obrazložio je pročelnik za gospodarstvo Marijan Štimac:

– Sredstva koja smo predvidjeli za podršku Phare projektu, odbijenom zbog premalo bodova, sada se raspoređuju za poduzetničke zone, među kojima i one kandidirane za Phare.

Najveći iznos, milijun kuna, ići će za projektnu dokumentaciju najveće zone, one u Koprivničkom Ivancu. Osim u sva tri grada, pomoći će se gradnja i opremanje poduzetničkih zona u Kloštru i Novigradu Podravskom te u Kalinovcu. Pročelnik Štimac je imao iznio još jednu dobru vijest:

– Prema našim saznanjima resorno ministarstvo će ovim kandidatima također dodijeliti novčanu pomoć.

Ukupna vrijednost programa koje je sedam općina i gradova Podravine i Prigorja kandidiralo prema Ministarstvu gospodarstva iznosi gotovo 22 milijuna kuna. 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.