Drugi tjedan konačno će proraditi pumpa u Vinarcu


Prve kapi benzina, dizela i drugih motornih goriva poteći će za koji dan iz agregata benzinske postaje u Vinarcu kod Svetog Petra Orehovca, uz državnu cestu Križevci-Varaždin. Uz pumpu koju je obitelj Jambrec iz Vinarca gradila punih osam godina vežu se brojne neugodnosti, od kojih je najveća sigurno s kraja 2005. godine, kada su s pumpe ukradena četiri agregata s crpki za gorivo i kompresorska stanica, a kradljivcima se dosad nije ušlo u trag.


Svih ovih godina otkad je objekt za pumpu podignut, nije izgledalo da bi na tom dijelu ceste kojom najviše prometuju automobili i traktori mještana okolnih sela uopće mogla proraditi točionica goriva, no radnici koje smo jučer poslijepodne zatekli oko agregata rekli su nam da će se to konačno dogoditi tijekom sljedećih dana. U sklopu pumpe u Vinarcu bit će otvorena i prodavaonica s proizvodima široke potrošnje i ugostiteljski objekt, na čijoj smo terasi od radnika saznali da će cijena goriva biti u rangu Inih ali i koju lipu viša, dakle jednaka ostalim privatnim benzinskim pumpama u okolici.


Radnici nam nisu odali kolika je vrijednost završnih radova na objektu kakvih, prema riječima vlasnika vinarečke pumpe Franje Jambreca, na ovoj prometnoj dionici nedostaje.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.