U Gregurovcu sutra počinju ‘Dani hmelja’

Pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, u Gregurovcu sutra počinju ‘Dani hmelja’. Trodnevnu manifestaciju organizirali su Turistička zajednica Općine Sveti Petar Orehovec i Hmeljarska zadruga Gregurovec. ‘Dani hmelja’ održavaju se od 2000. godine i isprva su bili gospodarsko-promidžbena manifestacija, a od lani je ona prerasla u turističko-kulturnu manifestaciju, objasnio je član Nadzornog odbora Hmeljarske zadruge Gregurovec dr. Siniša Srečec.

Ta zadruga okuplja sve proizvođače hmelja u Hrvatskoj, odnosno njih pet, koji hmelj obrađuju na ukupnoj površini od 16 hektara. Stoga su u suradnji s Općinom Sveti Petar Orehovac odlučili ‘Dane hmelja’ održavati kontinuirano.

Manifestacija počinje sutra u podne demonstracijom berbe hmelja u hmeljarniku u Gregurovcu, a za trodnevnu manifestaciju pripremljen je bogat i raznolik program – susreti kulturno-umjetničkih društava, različite sportske igre, naročito stari sportovi, nogometni turnir itd. I ove će se godine održati ‘Olimpijada starih sportova’. Ona počinje u nedjelju u podne, a natjecatelji će se ogledati u bacanju potkove, zabijanju čavla u panj, bacanju kamena s ramena i potezanju užeta.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.