Zdenka Gold u Motovunu kroji provedbu festivala

Uz ‘naše’ vozače, značajnu ulogu na Motovun Film Festivalu i ove je godine imala ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Križevci Zdenka Gold. Ona je producentica Festivala i uz umjetničkog direktora Rajka Grlića i direktora Igora Mirkovića jedna je od osoba koja iz godine u godine na motovunsko brdo dovodi najkvalitetnija filmska ostvarenja iz svjetske kinematografije. No kao producentica Zdenka kaže da zbog obaveza sama ni ne stigne pogledati filmove koji se održavaju na četiri lokacije.

U ruci joj je stalno ‘voki-toki’ kojim komunicira s festivalskim vodstvom, redateljima i glumcima koji dolaze na projekcije i društvena događanja. Njima se mora osigurati smještaj u jedinom motovunskom hotelu, provjeriti imaju li druge zahtjeve, uza što se mora nadzirati i povezivati rad ostalih službi koje funkcioniraju u filmskoj pokrajini Motovun.

U to smo se uvjerili više puta u Press centru i Uredu za goste gdje se iz vokitokija stalno javljao Zdenkin glas ili se zazivalo njezino ime. U motovunskom poslu koji je po njenom mišljenju u ovom, predjubilarnom devetom izdanju dosegao vrhunac, Zdenka je kao ‘u svom filmu’, a takve organizacijske sposobnosti potvrdila je i kao direktorica nedavnog 40. Jubilarnog križevačkog velikog spravišča.

Jednu od rijetkih naših i njenih pauza iskoristli smo i za slikanje pa su nam se u kadru pridružili i Grlić i Mirković, koji su usput pozdravili čitatelje portala Križevci.info.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.