Prodana križevačka klaonica

Tvrtka Antolković iz Svetog Ivana Zeline, specijalizirana za klanje junadi i svinja, kupila je Klaonicu i druga postrojenja Križevčanke u Tomislavovoj ulici u Križevcima, na prostoru od 18 tisuća četvornih metara. Iznos dobiven prodajom klaonice poslovna je tajna, a Improm, dosadašnji vlasnik, će s novim vlasnikom klaonice surađivati putem nabave sirovina za proizvodnju mesnih prerađevina. "Nismo prodali Križevčanku, već samo klaonicu koja je zbog sive ekonomije bila slabo iskoristiva i nerentabilna, te nije bila osnova našeg poslovanja", kaže direktor Improma Stjepan Ljatifi.

On je time opovrgnuo kuloarske priče o navodnoj prodaji cijeloga poduzeća ili izgradnji stanova na tom prostoru. Naime, prošloljetno spajanje Križevčanke i jačeg Improma, koje je dovelo do premještanja proizvodnje i zaposlenika u Improm bilo je neočekivano, a sada se pojavio strah od cijepanja tog jedinstvenog poduzeća. No tvrtka iz Zeline uzima klaonicu u kojoj će nastaviti s proizvodnjom što je njihov osnovni posao, dok će Improm time smanjiti svoje troškove. Osim križevačke klaonice, Ljatifi napominje da novi vlasnik zadržava i sve radnike zaposlene na tehnologiji održavanja, dodajući da broj radnika ipak ovisi i o tržištu.
Improm će se okrenuti svom osnovnom ‘biznisu’ – proizvodnji i razvijanju brendova mesnih prerađevina, njihovom plasiranju u Hrvatskoj i izvozu u susjedne zemlje, te dobivanju europskih i američkih brojeva kvalitete i halal certifikata, što znači da neće gasiti tradiciju mesarske proizvodnje koja u Križevcima postoji od 20-ih godina prošloga stoljeća, tvrdi direktor. Prodana klaonica zadovoljava sve standarde a prema ugovoru s Antolkovićem u nju će biti dodatnih ulaganja. U najboljem razdoblju u tom je objektu mjesečno klano i do 6 tisuća svinja.

Vezano

Komentari su zatvoreni.