HPD-ovci spremili prekrasnu pjevačku večer

Za večerašnji koncert pjevača Hrvatskoga pjevačkog društva Kalnik, najstarijega kulturno-umjetničkoga društva u Križevcima, tražio se stolac više. Niti stolci i pomoćni stolovi na galeriji Podrumske dvorane Hrvatskoga doma, odnosno Dvorane HPD Kalnik, nisu bili dostatni da prime cjelokupnu publiku koja je došla poslušati tradicionalni predspraviščanski koncert hapedea.

U gotovo devedesetminutnom programu mješoviti je zbor prošao kroz skladbe Zeleni Jure, Gumbelijum roža, Duhovni stih i Il est bel et bon, kojima su se predstavili na Međunarodnom natjecanju pjevačkih zborova u Zadru prošloga mjeseca. Za spomenute izvedbe i kontrastiranost ženskih i muških glasova zboraši i dirigentica prof. Branka Špoljar zaslužili su pljesak dvjestotinjak građana. Ležerniji dio koncerta pripao je himničnom napjevu Precious Lord, te evergrinima autora dvojice Paulova, zabavnoj Diana Paula Anke i melankoličnoj Like a Bridge Over Troubled Water Paula Simona, uz glasovirsku pratnju prof. Zlate Životić. Neke u publici ove su skladbe podsjetile na dane njihove mladosti.

Nastupio je i muški zbor, kao solist i Marko Bertić, a dvadesetak je pjevača predstavilo pjesme dalmatinskog, slavonskog i prigorskog podneblja. Komorni sastav tambura Glazbene škole Alberta Štrige u pjesmi Oko jene hiže navek tiči lete, uz solo izvedbu Stjepana Fortune i mješoviti zbor, ostavio je dojam pajdaške prisnosti, da bi koncert završio poznatom i moćnom Zvona moga grada, također uz tamburaše i mješoviti zbor.

Skladbom Oprosti Zlatana Stipišića Gibonnija muški su zboraši počastili publiku i ispred ulaza u Glazbenu školu i pred terasom obližnjeg kafića.

Sljedeći nastup mješovitoga zbora bit će prvoga dana ljeta, u sklopu smotre pjevačkih zborova Koprivničko-križevačke županije, a muški će zbor ovoga vikenda sudjelovati na spelancijama u okviru Križevačkog velikog spravišča.

Vezano

Komentari su zatvoreni.