Kraljica Vešmašina oduševila male Križevčane

U podrumskoj dvorani Hrvatskoga doma u sklopu 3. festivala EKO-lutka izvedena je predstava Kraljica Vešmašina na sveopće zadovoljstvo naših malih sugrađana i njihovih roditelja.

U ljubavnoj priči smještenoj u kupaonici, djeca kao i njihovi roditelji te tete iz vrtića i učitelji iz škola uživala su u veseloj i neobičnoj verziji Romea i Julije u kojoj su glavni likovi članovi obitelji Potkušulja i članovi obitelji Čarapa. U kraljevstvu u kojem vlada kraljica Vešmašina ova priča ipak ima sretni završetak. Veliki sukob rješava se uz pomoć detektiva Klozeta, ministra Šlaufa, ministra Gaćuljka i ostalih neobičnih likova.

U režiji Jelene Kovačić i glumaca Judite Franković i Petra Atanasoskog, te kroz glazbu Vlatka Panića ova predstava kroz svoje neobične likove uči djecu kako mali nesporazumi mogu izazvati velike nevolje, te kako ih samo uz pomoć tolerancije i pažnje možemo riješiti. Ova predstava primjerena predškolskom i ranom osnovnoškolskom uzrastu izvedena je u okviru Tigar Teatra iz Zagreba.

Vezano

Komentari su zatvoreni.