Križevci – srednjoj školi Ivana Seljanca 18 milijuna kuna

Proteklu godinu u Križevcima obilježilo je ostvarenje podugačkog popisa projekata u zdravstvu, opskrbi, poduzetništvu, školstvu i drugome, a jednaki ako ne i veći izazovi Gradu tek predstoje, sažetak je obraćanja gradonačelnika Branka Hrga na svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom 755-og rođendana Križevaca. U velikoj dvorani Hrvatskog doma ispunjenoj uzvanicima i prijateljima Grada, Hrg je naglasio da uspjeha ne bi bilo – bez suradnje.

– ‘Važno je spomenuti da smo u tome imali svesrdnu pomoć Županije, župana Josipa Friščića, potpredsjednika Vlade RH Damira Polančeca, saborske zastupnice Ivane Sučec Trakoštanec i svih naših sugrađana.

Računajući na istu takvu potporu i ubuduće, ali i obzirom da smo uspjeli stabilizirati financijsko poslovanje Grada, da sve političke opcije u gradu imaju interese našega grada prioritetno, ispred stranačkih interesa, na čemu se zahvaljujem svim našim strankama, nema nikakvog razloga sumnjati i u ostvarenje svih budućih projekata’, zaključio je gradonačelnik Hrg. A potvrda toga u obliku dobre vijesti stigla je od župana Josipa Friščića.

– ‘Od svih programa koje smo kandidirali prema Ministarstvu prosvjete, Koprivničko-križevačkoj županiji iz kredita Svjetske banke je odobreno 27,443 milijuna kuna, a od tog iznosa za Srednju školu Ivana Seljanca u Križevcima, 18 milijuna kuna, kojima će za potrebe škole biti preuređen dio prostora bivše križevačke vojarne.’

Inače, prije svečarske sjednice Gradskog vijeća Križevčane je pohodila carica Marija Terezija, koja je u interpretaciji glumice Vlaste Knezović predala im povelju o ujedinjenju Gornjeg i Donjeg Križevca, kao što se to i dogodilo prije 255 godina. Na sjednici su uručena javna gradska priznanja; nagradu Grada Križevaca za životno djelo primio je Slavko Balog za dugogodišnji rad u prosvjeti, kao i za očuvanje tradicijskih običaja i kulturne baštine, te za razvoj sporta križevačkog kraja.

Plakete Grada Križevaca dodijeljene su za uspješne godine rada u Udruzi Hrvatski domobran Zlatanu Đurinu, za uspjehe u poslovanju i zapošljavanju vlasniku tvrtke ‘Lora’ Jadranku Kovaču, te za razvoj i promicanje poljoprivrede, kao i za stručnu i kreditnu pomoć poljoprivrednicima tvrtki ‘Poljocentar’. Pismena priznanja uručena su Ivanu Matušinu za rad i uspjehe u Udruzi Matice umirovljenika, Djelu Marijinu – Pokretu fokolara za humanitarni rad i promicanje suradnje s gradovima u Italiji, Forumu žena za pomoć žrtvama obiteljskog nasilja, te za postignute uspjehe Srednjoj gospodarskoj školi i Veterinarskoj stanici.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.