International Križevci.info izlazi u javnost!

Predstavljanje dvojezične Web-razglednice grada Križevaca, novog proizvoda udruge P.O.I.N.T. pod nazivom International Križevci.info, dogodit će se u petak 20. travnja 2007. u Klubu kulture u 17 sati. Ulaz je slobodan za sve zainteresirane što P.O.I.N.T. ove godine poklanja građanima te gradu za 755. rođendan.

Na preglednom povijesnom štivu o Križevcima, s opisom kulturnih značajki grada, izborom najvažnijih lokacija i najpoznatijih ličnosti, u razdoblju od 2005. do 2007. radila je skupina volontera uz pomoć i podršku nekoliko gradskih ustanova te pojedinih građana Križevaca, koji su ustupali građu na korištenje. Projekt je u potpunosti ostvaren resursima udruge, osim financijske podrške Koprivničko-križevačke županije za promidžbu projekta i Grada Križevaca za prijevod sadržaja na engleski jezik.

Sadržaj pisan popularno-znanstvenim stilom popraćen je mnoštvom slikovnih prikaza i zvučnim zapisima, a sve je uobličeno korištenjem modernih tehnologija i primjenom web-standarda. Glavno izvorište tekstova bila je zavičajna zbirka Crisiensia Gradske knjižnice Franjo Marković, a u prikupljanju građe uvelike su pomogli i djelatnici Gradskog muzeja.

Vezano

Komentari su zatvoreni.