Javni nužnik opet ‘u javnosti’


Križevci
su do početka devedesetih godina 20. stoljeća imali javni nužnik. Sjeća li se itko da je točno preko puta tržnice na Strossmayerovom trgu, iznad mjesta gdje se danas prodaje cvijeće, postojalo betonsko zdanje za potrebe nužde? Čak i oni stariji sugrađani reći će da ne sjećaju da su koristili naš javni WC a ni sami se nisu usudili u njega ulaziti. Taj nužnik u središtu grada početkom prošlog desetljeća je i srušen, gradskom odlukom, zato što je više od deset godina bio izvan upotrebe.

Javni nužnik održavalo je križevačko Komunalno poduzeće, čiji nam je član uprave Stjepan Čut kazao da je tada bila predviđena gradnja novog nužnika na drugoj gradskoj lokaciji. To se međutim nije događalo i tek se s preseljenjem sjedišta Komunalnog u prostor Starog Javora, gdje se već skoro dvije godine uređuje nova tržnica, određuje mjesto za novi javni sanitarni čvor.

On će biti u sklopu nove zelene i mliječne tržnice i bit će namijenjen prodavačima i kupcima na tržnici, obznanjuju iz KP-a. Za vjerovati je da će time vlasnik ugostiteljskog objekta u navedenom objektu kao i ostali gradski ugostitelji malo odahnuti jer su, pogotovo sajmenim petkom, imali posjetitelja koji su naveliko koristili njihove prostore samo za zadovoljenje svojih fizioloških potreba.

Neslužbeno doznajemo da će se u izradi dokumentacije za uređenje Strossmayerova i Nemčićeva trga, koje kreće nagodinu, možda naći i lokacija za novi gradski javni nužnik, koji bi sasvim sigurno dobrodošao i onima koji su, nemajući kamo, nuždu obavljali posvud okolo – u okolišu, po zidovima, pa čak i u stubištima.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.