Puhački orkestar nastupio na županijskoj smotri

Gradski puhački orkestar Križevci sudjelovao je danas na osmom natjecanju puhačkih orkestara Koprivničko-križevačke županije koje se održalo u OŠ profesora Franje Viktora Šignjana u Virju. Pod vodstvom prof. Marija Komazina predstavili su se sljedećim repertoarom: Mađarski ples br. 5, Uvertira Gadfly, Danse bacchanale i finale iz opere Nikola Šubić Zrinski.

Uz križevački orkestar na kvalifikacijama za ovogodišnji, 21. susret hrvatskih puhačkih orkestara u Novom Vinodolskom sudjelovalo je još četiri orkestra i limene glazbe, a odluka selektora o pobjedniku saznat će se kroz nekoliko tjedana.

Limena glazba DVD-a Virje pod vodstvom prof. Franje Gečeka izvodila je skladbe Hrvatski biseri i Italienische orerngala-potpuri. Gradski puhački orkestar Koprivnica kojim je upravljao prof. Tihomir Klauček svirao je skladbe Gershwin Classics, Takvi kao ti (obrada pjesme Nine Badrić) i Mambo jambo. Puhački orkestar DVD-a Đurđevac s dirigentom Božidarom Škurdijom izvodio je The Symphonic Beatles te duet i finale iz opere Nikola Šubić Zrinski. Puhački orkestar općine Koprivnički Ivanec pod dirigentskom palicom prof. Željka Hutena izvodio je skladbe Libertas, Jalta Jalta i Tea for Two.

Iako je dvorana lijepo uređene škole u Virju bila poluprazna, nastup svakog orkestra popraćen je velikim pljeskom, a domaćin je nakon smotre osigurao ručak za sve sudionike. Što se tiče križevačkog puhačkog orkestra, za njih nema predaha. Već ovu nedjelju nastavljaju s probama i pripremama za cjelovečernji koncert za Dan Grada.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.