Dodijeljena javna priznanja Koprivničko-križevačke županije

Iako se proteklih dana u novinskim napisima spekuliralo o mogućnosti žestokog sučeljavanja županijskih vijećnika kod donošenja odluka o dodjeli javnih priznanja, na sjednici županijske Skupštine o ovoj temi nije bilo suprotstavljenih mišljenja. Prijedlozi Odbora za dodjelu prihvaćeni su bez rasprave i jednoglasno, pa će tako nagradu za životno djelo primiti križevački glazbeni pedagog Stjepan Fortuna, i to za najviše uspjehe i zasluge u promicanju glazbene kulture. Nagrade za doprinos ugledu i promociji Županije idu dobrovoljnim vatrogascima Rasinje i tvrtki Radnik, a za iznimno postignuće u protekloj godini đurđevačkoj NaturiAgro i križevačkom Poljocentru.

Županijske zahvalnice bit će dodijeljene DVD-ima Sigetca i Svetog Ivana Žabna, Udruzi žena ‘Hrvatsko srce’ iz Drnja, Gornjogradskom dobrotvornom i kulturnom društvu ‘Lipa’ iz Križevaca i Udruzi za pomoć osobama s mentalnom retardacijom iz Đurđevca. Iako nije bilo osporavanja predloženih i predlaganja drugih, predsjednica Odbora za dodjelu javnih županijskih priznanja Verica Rupčić nije propustila odgovoriti na medijske tvrdnje da su neki dijelovi Županije prošli bolje, a neki gore.

– Spočitava nam se što nema drugačijih i boljih prijedloga. Mislim da to nije u redu, jer davanje prijedloga nije stvar ovog Odbora, već to rade svi stanovnici ove Županije. Da bi se o nečemu ili nekome moglo raspravljati potreban je prijedlog – naglasila je Verica Rupčić.

Za predlaganje kandidata bilo je dovoljno vremena, dodala je Verica Rupčić, jer javni natječaj kojim su traženi trajao je mjesec dana, no neke sredine izgleda da ili nemaju koga predložiti ili pak nemaju za to volje i vremena. No, županijska priznanja dodjeljivat će se i idućih godina, pa je pozvala sve građane, općine, gradove i institucije da predlože svoje kandidate. Ovogodišnjima će priznanja biti uručena na svečanoj sjednici Skupštine uz Dan županije 13. travnja, a najavljen je i dolazak predsjednika Stjepana Mesića.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.