Sajam studija u petak za pet


Sajam studija Zagrebačkog sveučilišta u Križevcima položio je ispit s ocjenom minus pet. Tako su srednjoškolci ocijenili jučerašnje predstavljanje ponude studija nekih fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, održano u auli križevačke gimnazije. Pedesetak maturantica i maturanata obilazilo je štandove za kojima je bilo tridesetak studenata prve, druge i treće godine, sa 17 fakulteta. Svojim su dojučerašnjim kolegicama i kolegama studenti izložili svoja iskustva sa studija, poučili kako se pripremiti za prijemni ispit ali i govorili o praktičnim stvarima vezanima za studentski život.


Sajam studija organizirala je udruga P.O.I.N.T., predvođena Vedranom Šantakom sa Stomatološkog fakulteta i Mariom Rajnom s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu, koji su u suradnji s gimnazijskom profesoricom Sanelom Štubelj proteklih tjedana kontaktirali studentice i studente, većinom uključene u studijski proces po Bolonjskoj deklaraciji.

O značajkama samog procesa ali i pripremama za prijemne ispite koje će provoditi ova križevačka Udruga, netom prije Sajma govorio je Hrvoje Belani, asistent na zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva i predsjednik P.O.I.N.T.-a.

Po završetku sajma zainteresirani maturanti ispunili su kratki upitnik te je prema njihovom mišljenju, sajam studija, prvi takav u Križevcima ali i u ovom dijelu Hrvatske, zaslužuje ocjenu skoro pa odličan, uz nekoliko sugestija vezanih za povećanje ponude fakulteta i studija.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.