‘Preštimana večer’ za preštimane slušatelje ‘klasike’

Na valovima križevačke radijske postaje, nakon što je prije dva tjedna pokrenuta emisija "Guerilla radio", koja predstavlja hrvatsku i inozemnu glazbu alternativnijeg izričaja, nedjelja će biti ispunjena i klasičnom glazbom. Naime, već ove nedjelje, 18. ožujka, kreće Preštimana večer, emisija klasične glazbe.

Kako nam je rekao Ozren Bogdanović, student Muzičke akademije, koji će emisiju voditi i uređivati s Ratkom Matićem, u emisiji će govoriti o bogatoj glazbenoj povijesti i najavljivati koncerte ozbiljne glazbe u Križevcima i Hrvatskoj.

Kako su Križevci grad glazbene škole, očekuju se i vijesti iz škole, a za slušatelje koji nisu glazbeno obrazovani priprema se radijska glazbena škola, spominjanjem glazbenih vrsta i oblika.

Urednici emisije – Bogdanović, svestrani glazbenik, dirigent, pjevač i orguljaš, i Matić, poznat stalnim slušateljima njegovih popularno-kulturno znanstvenih emisija Rock-oko i Ne dirajte mi krugove, također na Radio Križevcima – u sklopu Preštimane večeri pripremaju i radijske večeri posvećene određenim glazbenim oblicima i usmjerenjima, a tu su i večeri instrumenata i uvijek zanimljive anegdote iz života poznatih svirača, pjevača i dirigenata. Osim urednika, priliku za riječ, odnosno zvuk, imat će i gosti u studiju. Dakako, Preštimana večer prije svega nudi obilje klasičnih zvukova i tonova, koji će slušatelja ispratiti u nedjeljnu noć. Emisija je na rasporedu svake nedjelje, na frekvenciji od 96,6 MHz, od 20 do 22 sati.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.