Hrvatski svećenici i ‘vatreni’ pomogli djeci s poteškoćama u razvoju

KRIŽEVCI – Djeca s poteškoćama u razvoju iz križevačkog centra za obrazovanje, odgoj i rehabilitaciju zajedno sa svojim nastavnicima dugo će pamtiti nogometnu utakmicu preksinoć u sportskoj dvorani u Križevcima. Ne samo zbog niza poznatih imena iz slavne državne vrste "vatrenih" nogometaša, brončanih s prvenstva svijeta u Francuskoj, koliko zbog općeg raspoloženja, radosti i veselja igre bez psovki i grubih scena uobičajenih na drugim sportskim dvobojima. Nimalo čudno jer protivnici "vatrenih" bili su hrvatski katolički svećenici, članovi državne reprezentacije koja se dosad dvaput ovjenčala naslovom prvaka Europe. Prvi put u austrijskom Gradišću i lani u Križevcima i Zagrebu.

Nedjeljna prijateljska utakmica odigrana je uoči odlaska vrste katoličkih svećenika na europsko prvenstvo što se od jučer do četvrtka održava u Sarajevu. Ipak još više od igre, u kojoj su Križevčani jednakom radošću pozdravljali i majstorske poteze Marića, Vlaovića, Asanovića, Roberta Prosinečkog, ali i svojeg favorita, križevačkog župnika Krešimira Žinića, ujedno i izbornika svećeničke reprezentacije, bila je namjena prihoda od ulaznica.

Prodano je 677 ulaznica po 20 kuna, a 13.540 kuna i još 10.000 kuna, koliko su posebno darovali svećenici, dobio je Centar za obrazovanje, odgoj i rehabilitaciju za kupnju kombija za prijevoz u školu i kući djece s poteškoćama u razvoju. Zahvaljujući dosadašnjim darivateljima prikupljeno je ukupno 73.000 kuna. Ravnateljica centra prof. Maja Prodan nada se da će se uspjeti prikupiti još toliko za novi kombi. Utakmica je inače završila pobjedom svećenika 8:7 izvođenjem sedmeraca nakon izjednačenog rezultata od 5:5 u službenom dijelu.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.