Osnovano Vijeće mladih naše županije

Od ovog vikenda Vijeće mladih Koprivničko – križevačke županije preuzima na sebe ulogu povezivanja udruga mladih i organizacija koje su na bilo koji način povezane s njima, te njihovog kontakta s višim razinama vlasti. U subotu je, naime, održana izborna skupština tog predstavničkog tijela, na kojoj je za predsjednika izabran Hrvoje Samardžić.

Prioritet Vijeća je izrada Županijskog programa djelovanja mladih, kojim će se konkretizirati najveći problemi te dobne skupine stanovnika naše županije, objasnio je Samardžić. Naša županija je peta koja je dobila Vijeće mladih, u njemu je za sada 13 udruga-članica, ali ni jedna s đurđevačkog područja, što predsjednika zabrinjava. Stoga apelira na sve đurđevačke inicijative u kojima djeluju mladi da se učlane u Vijeće, jer ono želi djelovati u cijeloj županiji.

Županijsko Vijeće je financijski u potpunosti neovisno, iako se, po riječima Samardžića, mogu očekivati pritisci od strane, primjerice, Županije ili neke druge institucije koja novčano potpomaže rad tog tijela. Kaže da se ne opterećuje takvim mogućnostima, jer je proračun Županije samo jedan od izvora financiranja. Tu je i novac Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti te mnogih drugih fondova, pa to tijelo može u svakom trenutku odbaciti pritiske bez straha da će mu zato biti uskraćen novac i tako ograničen rad.

Od konkretnijih zaključaka donesenih na prekjučerašnjoj osnivačkoj skupštini Samardžić je izdvojio širenje članstva Vijeća te izradu Županijskog programa za mlade. Jedan od prvih problema kojima će se baviti je nezaposlenost mladih, a u planu je i okrugli stol o problemima u hrvatskom viskom školstvu do kojih je došlo zbop uvođenja Bolonjskog procesa, koji će se održati u Križevcima.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.