Koprivnički Županijski sud smanjio zaostatake za čak 2000 predmeta

KOPRIVNICA – Iako je koprivnički Županijski sud i sudovi pod njegovom ovlasti lani zaprimio rekordan broj predmeta, zaostaci koprivničkoga pravosuđa smanjeni su za čak 2000 predmeta, piše u izvješću o radu objavljenome na internetskim stranicama ŽS-a www.zupsudkc.hr.

Zalaganje

Doduše, zbog nedostatka jednoga suca – jer  je Žarko Dundović na ispomoći u Vrhovnome sudu – od 3973 predmeta sam ŽS riješio je nešto manje, ali su su općinski sudovi u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu riješili 2000 predmeta više nego što je pristiglo novih.

– Zadržali smo visoku efikasnost i ažurnost te poziciju među tri najbolja suda u Hrvatskoj – izjavio je jučer Ivan Deković, predsjednik ŽS-a.
Najbolje je, prema statističkim pokazateljima, radio đurđevački sud, ali se najveći napredak osjeća u križevačkome jer je ažurnost povećana za više od četvrtine. Deković je  istaknuo visoku djelotvornost rada koprivničke gruntovnice.

Stanje je preklani bilo alarmantno, s više od 2000 neriješenih zemljišnoknjižnih predmeta, da bi se na koncu prošle godine taj broj sveo na svega 125.

– Organizacijske mjere urodile su plodom, ali je svemu najviše pridonijelo iznimno zalaganje djelatnika – obrazložio je Deković. Rekao je kako ih za dodatni trud Ministarstvo pravosuđa zasad nije posebno nagradilo, već su im samo plaćeni prekovremeni sati.

Svakih pet minuta

Gruntovnice u Križevcima i Đurđevcu tradicionalno rade bez velikih zaostataka, pa je opća slika u zemljišno-knjižnim odjelima općinskih sudova bolja nego ikada. O tome koliko imaju posla govore brojke. U Koprivnici je lani izdano 35.358 zemljišnoknjižnih izvadaka, u Križevcima 16.527, a u Đurđevcu 12.552, što će reći da se u prosjeku u županiji izdavalo gotovo 300 izvadaka dnevno ili svakih pet minuta po jedan.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.