Zagrebački solisti i publika jedva se rastali

ZG_solisti_u_KZ01.JPGKoncert Zagrebačkih solista u sklopu Varaždinskih baroknih večeri večeras u križevačkoj grkokatoličkoj katedrali Presvetog Trojstva prekratko je trajao jer dva sata vrhunske glazbene izvedbe djela Antonia Vivaldija, Georga Philippa Telemanna i Jana Dismasa Zelenke gotovo su hipnotizirale oko 200 posjetitelja.

Muzika_u_zlatnoj_katedrali.JPGMeđu njima osim Križevčana bili su i Varaždinci, te brojni Zagrepčani koji su upravo radi koncerta došli u Križevce posebnim autobusom. Došli su slušati Zagrebačke soliste, a mnogi su prvi put otkrili i umjetničke, kulturne i povijesne vrijednosti katedrale s njezinim neprocjenjivim ikonostasom što je uz čudesnu zvučnost katedrale stvorilo vrhunski glazbeni ugođaj i doživljaj koji će slušatelji pamtiti.
Gostujuci_hornist_na_VBV_u_KZ.JPG
Vidjelo se da su osim publike u toj zvučnosti i slikovitosti ambijenta uživali i glazbenici pod umjetničkim vodstvom gostujućeg koncertnog majstora violinista, Lorenza Colitta iz Bologne. Poseban ugođaj stvorili su solisti na rogu/hornu Radovan Vlatković, Zagrepčanin, predstojnik katedre za rog Muzičke akademije Mozarteum u Salzburgu, te Visoke škole u Zurichu, i Boštjan Lipovšek s 32 godine jedan od najuglednijih slovenskih hornista, kao i 33 godišnji Viktor Kirčenkov s Glazbene akademije Čajkovski u Kijevu. Glazbenici i publika jedva su se rastali, pa su nakon dugotrajnog aplauza i podjele cvijeća Solisti izveli čak tri dodatka.
Ovacije_na_barok.JPGKoncert u katedrali pratio je i maestro Vladimir Kranjčević, umjetnički voditelj Varaždinskih baroknih večeri, počasni građanin Križevaca, kojem Križevčani trebaju biti najviše zahvalni što je naš grad i katedralu već drugu godinu uvrstio u program prestižne glazbene i kulturne manifestacije.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.