Uz domaće, u Križevce stižu i strani ulagači

VecernjiList.gifGOSPODARSTVO Prva križevačka poduzetnička zona opravdala ulaganja

KRIŽEVCI – Vlasnik tvornice obuće Lora u Križevcima  Jadranko Kovač namjerava ove godine u poduzetničkoj zoni u  Ulici Nikole Tesle sagraditi novu halu za izradu gornjih  dijelova obuće namijenjenih izvozu za strane kupce. Posla ima pa predviđa povećati sadašnji broj od 138 zaposlenih, pretežno  žena. Smatra da bi grad ipak trebao više poticati otvaranje  novih radnih mjesta potpunim oslobađanjem od plaćanja  komunalnog doprinosa kako to rade i u okolnim gradovima. S  time se slaže i ing. Ivan Knok, bivši doministar za obrt, malo  i srednje poduzetništvo.


Dvorana s bazenom

– Upravo je bivše ministarstvo pomoglo uređenje prve  poduzetničke zone u Ulici Nikole Tesle s nakanom da se  poduzetnicima pomogne u gradnji novih pogona. Trebalo bi  privući i više stranih ulagača koji premalo znaju o našim  poduzetničkim zonama, smatra Knok. U Ulici Nikole Tesle na oko  60 hektara površine posluje 26 poduzetnika koji zapošljavaju  860 radnika. Osim proizvodnih i uslužnih djelatnosti postoje i  hladnjače za povrće i voće, benzinska postaja, motel i  restoran, a vlasnik KTC-a Ivan Katavić razmišlja i o gradnji  manje sportske dvorane i zatvorenog bazena.

Talijani i Belgijanci

Upravo je KTC jedan od najvećih ulagača u toj zoni gdje bivšu  tiskaru preuređuje u tvornicu tjestenine. Pojavljuju se i prvi strani ulagači kao tvrtka MEP iz Italije koja otvara pogon za  hladnu obradu metala, te jedna belgijska grupa zainteresirana  za gradnju tvornice. O živosti ove poduzetničke zone pokazuje  i činjenica da pogoni tvrtki u stečaju nađu kupce koji ih  prenamjenjuju za nove proizvodnje. Otkako su uređene pješačka i  biciklistička staza zaposlenicima je lakše i sigurnije  dolaziti na posao nego kao dosad prolaziti veoma prometnom  cestom koja služi i kao gradska obilaznica.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.