Književno-časopisna ‘Tribina u petak’ Culture Shocka

Naslovnica_VenoaPored radionica pisanog izražaja utorkom, književni segment programa festivala Culture Shock u Križevcima ispunjen je i književnom večeri s gostovanjem desetero književnica i književnika iz tri grada.
Naime, autori različitog književnog izraza i generacijske pripadnosti – u rasponu od poezije do proze i esejistike, od dvadesetinešto godišnjaka do sredovječnih književnika u naponu snage – predstavljaju svoja djela ali i govore o iskustvima u svojem spisateljskom radu kao i životnim okolnostima i situacijama koje su im poslužile kao motivi njihovih djela.
Priliku za predstavljanje Križevčanima večeras dobivaju i autori i suradnici časopisa "Veno’", u izdanju čakovečke udruge ACT.

U književnom dijelu večeri odlomke i stihove iz svojih djela čitat će Zagrepčani Jura Iskra i Kemal Mujičić Artnam, Čakovčani Niko Ganski, Damir Jaklin i Emilija Kovač te peterolist Križevčana – Petar Babić, Zdenko Balog, Davor Krsnik, Marko Marcijuš i Robert Olujić.

Knjizevnost_na_CS_uČakovečka Akcija za civilnu transparentnost (ACT) protestira protiv inercije duha i kulturne učmalosti malih sredina, a od početka ove godine krenula je s ostvarenjem lista kulturno-društvenog sadržaja i tematskog interesa "Veno’" čiji će prvi broj predstaviti u drugom dijelu večerašnje tribine.
"Veno’" se na svojim stranicama bavi aktualnim društvenim problemima i otvorenim kulturnim i kulturološkim pitanjima, a suradnici su, osim članova ACT-a i relevantne osobe iz sveučilišnog i umjetničkog miljea.
Književno-časopisna tribina počinje u 21 sat u Klubu kulture.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.