Proslava Praznika rada u Koprivnici, Križevcima, Đurđevcu

VecernjiList.gifKOPRIVNICA – Blagdan rada u Koprivnici obilježit će se velikim koncertom Gorana Karana u nedjelju u 20 sati na Zrinskom trgu. Ljubitelji cvijeća moći će uživati od subote do ponedjeljka u izložbeno prodajnoj manifestaciji – Sajam cvijeća na Trgu bana Josipa Jelačića.

Prvog svibnja Koprivničance će probuditi gradski puhački orkestar, koji će na središnjem trgu odsvirati tradicionalnu budilicu, a nakon toga klub Biciklin organizira rekreativnu vožnju biciklističkim stazama grada.

Besplatni prvosvibanjski grah dijelit će se od 14 sati na Zrinskome trgu. U ponedjeljak radi većina gradskih trgovina, a primjerice Billa, Plodine i Konzum od 8 do 13 sati. Nekadašnja tradicionalna prvosvibanjska okupljanja radničkih sindikata na planini Kalnik zamijenile su "Uncutarije", tri dana i tri noći koncerata, igara, noćnih turnira i kartaškog natjecanja u beli pod nekadašnjom utvrdom Bele IV. u Križevcima.

Turistička zajednica općine Kalnik pozvala je Križevčane i goste iz drugih gradova da se od subote do ponedjeljka u noći okupe i druže na planini, na livadi pod Starim gradom i oko Planinarskoga doma, gdje će moći i kampirati pod svojim šatorima.


Program počinje već u subotu u 11 sati natjecanjem paraglidera u preciznom slijetanju za Kalnik kup u organizaciji Paragliding kluba "Feniks". U slučaju lošeg vremena natjecanje se odgađa za nedjelju. U subotu počinje i noćni turnir u malom nogometu, dok će pod velikim šatorom svirati koprivnički sastav "Dijana". U nedjelju se održava turnir u beli i pučke igre, a navečer svira sastav "Jockeri" i pjeva Maja Blagdan s grupom "El Combo". Na Praznik rada, u ponedjeljak poslijepodne, ljubitelji prirode moći će se prošetati poučnom planinarskom stazom, a navečer pod šatorom slušati glazbu "Jockera" i mlade tamburaše "Nove nade". Iz kalničke Turističke zajednice poručuju da postavljanje šatora na livadi stoji 50 kuna, a ulaznica za koncert Maje Blagdan 10 kuna.

Novac je namijenjen čišćenju okoliša koje će zacijelo ostaviti brojni posjetitelji. Kalničke "Uncutarije" održavaju se pod pokroviteljstvom Poglavarstva Koprivničko-križevačke županije. U Đurđevcu za 1. svibnja gradski SDP organizira obilazak grada biciklima i poziva građane neka se potom pridruže na besplatan grah u park-šumu Borik. (M. V., O. N., A. LA.)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.