Izložba ‘zapalila’ Križevčane!

Karre_otvorenje.jpgNoćas održana izložba pirografika Rudolfa Karrea predstavila se kao glazbeno-scenski mini-spektakl do sada neviđen U Križevcima, barem što se izložbi tiče. Odmah iza 20 sati Klub kulture ugodno je popunilo pedesetak posjetitelja, dok ih je samom činu otvorenja sat vremena poslije prisustvovalo blizu stotinu. Znatiželja i pozitivna energija okupila je mnoge generacije mladih i starijih, a glazbeni gosti iznenađenja doveli su večer do vrhunca!

Karre_ruske.jpgIzložbu je otvorio križevački gradonačelnik Branko Hrg, obrativši se prigodnim riječima pohvale mladom autoru, a potom je prvi potpisao dasku dojmova pomoću pirografa kojim stvara i sam umjetnik. Razgledanje izložbe začinjeno je i gastronomsko-enološkom ponudom našeg kraja: domaćim kruhom i štrukljima te bijelim vinima iz okolice Križevaca.

U neslužbenom dijelu večeri, akustičnom svirkom okupljenima se predstavila mlada križevačka gitaristica Sonja Mrnjavčić, uz ritmičku pratnju Hrvoja Seleša na egzotičnom kas-kas-u. Repertoar narodnih i estradnih ruskih pjesama jednostavno je oduševio slušatelje.

Karre_congas.jpgZatim su odličnu atmosferu svirkom upotpunjavali redom mladi Križevčani: Dino Šket i Rudolf Karre na elektro-akustičnoj gitari, izvrsni Zhaio na kongama, a pozitivnim vibracijama nije mogao odoljeti ni Ferco iz Crnog Perja, poklonivši prisutnima "Ninu" u nešto sporijoj, emotivnijoj izvedbi.

Iako se izložbeni prostor Kluba kulture i ovaj put susreo s problemima oko elektrifikacije (uključenje u elektroenergetsku mrežu zakazano je za ovu nedjelju), zahvaljujući susretljivosti vlasnika susjednog bara "Art Rock Caffe" gospodina Darka Horvata, Križevčani su mogli uživati u punom sjaju još jedne kulturno-šokantne izložbe u gradu.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.