Križevčanima zabavno s Elizabetom Gojan

Kad je na festivalu Culture Shock najavljeno gostovanje Elizabete Gojan, ugledne novinarke i reporterke Hrvatske televizije specijalizirane za vanjsku politiku, u Križevcima su sumnjali da će ona svojim “globalnim temama” privući lokalnu javnost. No, to joj je ipak pošlo za rukom jer je inicirala burnu, dinamičnu, pa i zabavnu raspravu u križevačkom Klubu kulture.

U dvosatnom dijalogu s publikom različite dobi, obrazovnog profila i zanimanja, Gojan je pretresla teme od borbe protiv terorizma, globalizacije, neokolonijalizma, pokreta nesvrstanih, svjetske ekonomske krize, hrvatske diplomacije i pikanterija iz diplomatskog života, ugleda Hrvatske u svijetu, do odnosa morala i politike, geopolitičkih i strateških “čarki” velikih i onih manjih svjetskih sila, lokalnih vođa i mućki u gospodarstvu.
Iznijela je svoje mišljenje o razmjerima globalne krize koja je, osim što je počela kao kriza financijskog sektora, prerasla u krizu vrijednosti te prijeti blokiranjem svjetskog gospodarstva te prelijevanjem u sve sfere društva. U nastaloj polemici mogli su se čuti povici za okupljanjem kritične mase građana koji bi morali podići svoj glas protiv vlasti i političkih poteza kojima nisu zadovoljni, pri čemu je Gojan povukla paralelu s prosvjednicima diljem europskog kontinenta i svijeta.
A Elizabeta Gojan trebala je govoriti “samo” o ekonomskoj krizi i njenom utjecaju na hrvatsku sigurnost. Ugledna vanjskopolitička novinarka javne televizije pohvalila je nazočno građanstvo kao izuzetno informirano te obrazovano o svjetskim zbivanjima. Članice Gornjogradskog dobrotvornog i kulturnog društva “Lipa” počastile su gošću domaćim štruklima.
20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.