Ovacije velikanima swinga i Jimmyju Staniću

Prošle se subote u sklopu 6. Culture Shock Festivala održao jedan od najboljih koncerata u Klubu kulture ikad! Vrhunski hrvatski glazbenici zakrabuljeni pod nazivom Scharf Club Swing Quintet pružili su stotinjak posjetitelja večer nezapamćeno dobre glazbe i majstorske svirke. Mario Igrec, Antun Nino Reljić, Miljenko Puljić, Ranko Purić Campi i Nenad Jura Vrandečić oduševili su publiku svojim fantastičnim izvedbama swing standarda poput It don’t mean a thing (if you ain’t got that swing) ili Oh, lady be good, a pola sata kasnije na pozornici im se pridružila 81-godišnja legenda Stjepan Jimmy Stanić koji je svim skepticima pokazao da je u sjajnoj pjevačkoj, zabavljačkoj i životnoj formi.

Pjevajući svojim jedinstvenim i prepoznatljivim stilom uz pratnju Scarf Cluba jazz standarde poput Sweet Sue, Ain’t misbehavin’, Hello Dolly, Sweet Loraine, What a wonderful world i (I left my heart) in San Francisco, Jimmy je svojim interpretacijama u starijem dijelu publike probudio pomalo zaboravljenu patinu glazbeno bogatih i kvalitetnih vremena, dok je mlađi dio uveo u jedan novi, pomalo bajkovit svijet. Odlično raspoložen kvintet popratio je Jimmyja i u njegovom velikom šlager hitu Prolazi sve te u vrckavoj Mimi, ti si predebela već.

Kao iznenađenje, u drugom dijelu nastupa Jimmyju se na pozornici nakratko pridružila njegova životna suputnica Barbara, šarmantna kao i uvijek, te su zajedno, uz dosjetke i anegdote, otpjevali njihov poznati „starotrešnjevački jazz“ – Dimnjačara Štefa (Gospu Jelu). U odličnom društvu, uz odličnu glazbu i uz jazzersku i nostalgičnu atmosferu koje su preplavile klub, skoro dvosatni koncert proletio je u hipu. Ovaj vrhunski glazbeni događaj sigurno ne bi bio moguć da nije bilo umješnosti križevačkog profesora tambure Igora Kudeljnjaka,  kao i podrške donatora Ministarstva kulture i Grada Križevaca.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.