Matija Međimorec doprvak svijeta u tajlandskom boksu

U Varaždinu je od 16. do 21. srpnja održano svjetsko kombat prvenstvo WKF federacije, gdje je Križevčanin Matija Međimorec, borac bjelovarskog Kickboxing kluba “Kobra”, u kategoriji tajlandskog boksa do 71kg osvojio srebrnu medalju. Međimorec je u polufinalu bio bolji od Poljaka Beraka, a u finalnom je susretu protiv Austrijanca Marka Nucića izgubio 2:1.
– Smatramo da smo zakinuti od strane sudačkog lobija iz Austrije, kao i ostalih pet hrvatskih predstavnika od kojih niti jedan nije osvojio zlato, istaknuo je trener Selimir Bogunović. Također je napomenuo da je Međimorcu, niti mjesec dana prije navršenog 24. rođendana, ovo najvjerojatnije posljednji amaterski turnir pa već traju pripreme za profesionalne borbe.

Ovo je prestižno natjecanje u varaždinskoj Areni organizirao lokalni Fight Club “Kovačić” i Hrvatski kombat savez, a petstotinjak natjecatelja se borilo u disciplinama formi, semi contacta, light contacta, full contacta, lowkicka, K-1, Thai Boxinga i MMA. Kvalifikacijski susreti održavani su tijekom čitavog tjedna, dok su se najatraktivnije, finalne borbe održale u subotu. Svjetska kickboxing federacija WKF, koja broji 106 država članica iz svih dijelova svijeta, jedna je od četiri svjetske federacije s kojima surađuje Hrvatski kombat savez, uz WPKC (World Kickboxing Council), WKN (World Kickboxing Network) te Biggers Better Inc.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.