Pjevačko društvo ‘Kalnik’ slavi 110 godina

Povodom 110. obljetnice Hrvatskog pjevačkog društva „Kalnik“ Križevci, Mješoviti zbor Društva poziva u petak 19. studenog 2010. u 19:30 sati u Veliku dvoranu Hrvatskoga doma na godišnji, a ujedno i obljetnički koncert. S obzirom da će koncert biti i tonski sniman, iz uprave Društva pozivaju građane da svojom nazočnošću uveličaju ovaj događaj i pljeskom poprate izvedbe križevačkih pjevačica i pjevača, kako bi nosač zvuka s koncerta bio pravi dar za 110 godina neprekidnog rada HPD-a na njegovanju pjevanja u Križevcima.

Na koncertu će zbor izvoditi djela hrvatskih autora, poput Vatroslava Lisinskog, Emila Cossetta, Rudolfa Taclika i Zvonka Špišića, a čut će se i pokoja dalmatinska narodna, te popularne skladbe R. Rodgersa i P. Simona.

Zborom ravna dugogodišnja dirigentica HPD-a i ravnateljica križevačke glazbene škole prof. Branka Špoljar, tamburaški orkestar GŠ Alberta Štrige koji će križevačke pjevače popratiti pripremio je Igor Kudeljnjak, dok će glasovirska pratnja biti Ozren Bogdanović.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.