Novi krug foto natječaja “Volim svoju županiju”

Novi krug foto natječaja “Volim svoju županiju”, koji je pokrenula je Hrvatska zajednica županija s ciljem promocije posebnosti svih hrvatskih krajeva, otvoren je do 16 lipnja. U osam godina ne natječaj je prijavljeno skoro 10 tisuća fotografija, radova amaterskih i profesionalnih fotografa, koji su svojim objektivima bilježili tradicije i znamenitosti svojih krajeva. Najbolje fotografije ulaze u postav putujuće izložbe koja predstavlja 21 županiju, a ove godine je na čelu žirija fotograf Damir Hoyka.

Izložbe su do sada otvorene u većini županija, a koncem 2023. godine i u Europskome odboru regija u Bruxellesu. Na kraju ciklusa, postav izložbe donira se određenoj instituciji, a prošlogodišnje najbolje fotografije foto natječaja krase zidove Opće bolnice Zadar.

Autori svoje fotografije mogu prijaviti u tri kategorije:

  1. Glavni foto natječaj

Žiri bira ukupno 21 fotografiju (po jednu iz svake županije) koje ulaze u postav izložbe „Volim svoju županiju“. Nagradu osvaja 1.mjesto u kategoriji, odnosno fotografija koja je skupila najviše bodova žirija.

  1. Fotografije snimljene dronom

Žiri bira ukupno tri fotografije snimljene dronom koje ulaze u postav izložbe „Volim svoju županiju“. Nagradu osvaja 1. mjesto u kategoriji, odnosno fotografija koja je skupila najviše bodova žirija.

3. Hrvati izvan Hrvatske

Žiri bira ukupno tri fotografije koje prikazuju hrvatske županije, a koje su snimili autori koji žive izvan Hrvatske. Nagradu osvaja 1. mjesto u kategoriji, odnosno fotografija koja je skupila najviše bodova žirija. Nakon odabira najboljih fotografija iz navedene tri kategorije, uslijedit će glasanje publike koja će birati najbolju fotografiju između 27 odabranih od strane žirija. Nagradu osvaja fotografija s najvećim brojem prikupljenih glasova. Glavna nagrada je GoPro Hero 12 digitalna sportska kamera, a autori svoje fotografije mogu prijaviti na: volimzup.hrvzz.hr

Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno