Na vrijeme provjerite i promijenite podatke u registru birača

U subotu, 6. travnja istječe rok do kojeg birači, uoči parlamentarnih izbora koji će se održati 17. travnja, mogu pregledati, dopuniti i promijeniti podatke upisane u registar birača, izvijestilo je Ministarstvo pravosuđa i uprave. Do toga roka mogu se podnijeti i zahtjevi za privremeni upis u registar birača izvan mjesta prebivališta, izdavanje potvrde za glasovanje izvan mjesta prebivališta, prethodnu registraciju i aktivnu registraciju. Podatke upisane u registar birača građani mogu provjeriti na poveznici: https://biraci.gov.hr/RegistarBiraca/

Birači s prebivalištem u Križevcima mogu obaviti pregled, dopunu i promjenu podataka upisanih u registar birača te podnijeti zahtjev za privremeni upis u registar birača izvan mjesta prebivališta, izdavanje potvrde za glasovanje izvan mjesta prebivališta te prethodnu registraciju, u Upravnom odjelu za opću upravu i imovinska prava Koprivničko-križevačke županije u Križevcima u Zakmardijevoj 12 (zgrada u dvorištu gradske uprave, soba 27 – matični ured). Obrasci zahtjeva za privremeni upis u registar birača izvan mjesta prebivališta, izdavanje potvrde za glasovanje izvan mjesta prebivališta te prethodnu registraciju, uza sve druge vezane informacije, mogu se pronaći na mrežnim stranicama Ministarstva pravosuđa i uprave.

Birači koji imaju prebivalište u Republici Hrvatskoj, a prilikom dolaska na biračko mjesto se utvrdi da nisu upisani u izvatke iz popisa birača jer primjerice nemaju važeću osobnu iskaznicu, mogu na dan održavanja izbora ostvariti svoje pravo glasovanja s potvrdom za glasovanje koju izdaju nadležna upravna tijela županija, u Križevcima je to u Zakmardijevoj 12, soba 27.

20 godina CSF
Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno