Ponudio ostavku, ostaje zapovjednik

Nakon što su mediji objavili priču o zapovjedniku Javne vatrogasne postrojbe Mariju Martinčeviću protiv kojeg je policija podnijela optužni prijedlog zbog više prekršaja, među kojima je vožnja automobila pod utjecajem alkohola, u redakciju portala stiglo je Martinčevićevo priopćenje. Iako nam je jučer u telefonskom razgovoru na pitanje “hoće li ponuditi ostavku”, rekao da “ni ne zna za što ga policija tereti”, danas obrat. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Potaknut odgovornošću prema svim građankama i građanima Križevaca, želim prekinuti nagađanja i priče koje su se pojavile u javnom prostoru i Križevčankama i Križevčanima pružiti jasan uvid u posljednja događanja u kojima sam sudjelovao s namjerom da ništa ne zatajim.
Nakon jednog druženja na kojem sam sudjelovao u funkciji zapovjednika Vatrogasne zajednice Grada Križevaca, policijski službenici PP Križevci zaustavili su me dok sam upravljao vozilom Vatrogasne zajednice. Tom prilikom ustanovljeno je kako sam imao prekomjernu razinu alkohola u krvi, te sam isključen iz prometa. Moram napomenuti kako nije počinjena nikakva materijalna šteta niti je bilo posljedica po zdravlje i život ostalih sudionika u prometu. Isto tako, moram napomenuti kako nisam vozio službeno vozilo Javne vatrogasne postrojbe Grada Križevaca, kako je plasirano na pojedinim društvenim mrežama, niti sam za vrijeme događaja bio u službi zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe. Dakle, sve se dogodilo izvan radnog vremena. Svjestan sam da sam narušio ukazano povjerenje s obzirom na časnu dužnost koju obavljam. Smatrao sam prikladnim da prije bilo kakvog istupanja u javnost  najprije obavijestim Predsjedništvo Vatrogasne zajednice Grada Križevaca čiji sam zapovjednik. Smatrao sam kako je moja moralna obveza ponuditi ostavku na mjesto zapovjednika Vatrogasne zajednice Grada Križevaca te sam isto učinio na sjednici Predsjedništva, 19. listopada 2023. na kojoj je bilo prisutno 12 od 14 članova Predsjedništva. Jednoglasno je odlučeno kako se ne prihvaća moja ostavka s obrazloženjem kako u navedenom događaju nije počinjeno djelo koje bi zahtijevalo moju odgovornost u smislu podnošenja ostavke.
Međutim, osjećam se dužnim javno se ispričati građankama i građanima Križevaca jer posao koji obavljam podrazumijeva iskrenost i priznavanje propusta. Također se ispričavam mojim kolegama vatrogascima te administraciji Grada Križevaca na čelu s gradonačelnikom. Želim isto tako naglasiti da moj prijestup ni malo nije utjecao na obavljanje moje dužnosti, brige o funkcioniranju vatrogasne zaštite na području našeg grada. Bez obzira na događaj za kojeg sam isključivi krivac ja, moja predanost pozivu kojeg obavljam ne može i neće doći u pitanje. Kao i svaki drugi građanin, snosit ću posljedice za svoj postupak, platiti kaznu i prihvatiti svaku sankciju koja mi bude određena. Ubuduće ću itekako paziti da mi se slično više nikad ne ponovi”,
poručuje Mario Martinčević.

Ponudio je ostavku na mjesto zapovjednika Vatrogasne zajednice grada Križevaca, međutim nije se očitovao o dužnosti zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe grada Križevaca koju obnaša profesionalno.

20 godina CSF
Vezano
1 komentar
  1. Gruntovčan piše:

    Samo jedno je pitanje u zraku, kome se on zamjerio a naivni policajci odrađuju nešto za nekoga, za koga?
    Pustimo priče da su svi pred zakonom isti, postoje isti i “istiji”, zna se !

Komentari su zatvoreni.