Mladi Kalničani i učenici Srednje gospodarske najbolji na natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa


Ekipe OŠ Kalnik i Srednje gospodarske škole Križevci najuspješnije su u kategorijama podmladka i mladeži na natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa kojem je u subotu bila domaćin škola u Sv. Ivanu Žabnu. Pokazali su najviše znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, međunarodnom humanitarnom pravu, ljudskim pravima i pravima djeteta, Hrvatskom Crvenom križu i aktivnostima HCK te na praktičnoj provjeri znanja o pružanju prve pomoći. Prvim mjestima osigurali su nastup na međužupanijsko natjecanje Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije 13. travnja u Molvama., gdje će pokušati izboriti mjesto i na državnu razinu natjecanja.

U kategoriji osnovnih škola sudjelovale su škole Kalnik, Ljudevita Modeca, „Vladimir Nazor“, Sidonije Rubido Erdody iz Gornje Rijeke, „ Grigor Vitez“ iz Sv. Ivan Žabno i škola Sv. Petar Orehovec, dok su u kategoriji srednjoškolaca sudjelovali učenici iz Srednje gospodarske i škole “Ivan Seljanec”.

Mlade natjecatelje podržali su ravnatelj škole domaćina Tomislav Hanžeković, ravnateljica GDCK Antonija Pukec, predsjednik GDCK Franjo Husinec, predsjednica županijskog Crvenog križa Đurđica Trbus i načelnik općine Sveti Ivan Žabno Nenad Bošnjak.

20 godina CSF
Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno