[FOTO] Štefan Đurković bogatstvom ritmova ispunio Klub kulture

U Klubu kulture u Križevcima je u petak, 1. ožujka 2024. godine održan glazbeni nastup mladog križevačkog glazbenika Štefana Đurkovića, magistra muzike i profesora udaraljki, kantautora i skladatelja. Iako je događaj bio najavljen kao koncert, može se reći da je ujedno bio i performans i radionica pod nazivom “Drum Jukebox”, u kojem je Đurković na bubnjevima uživo izvodio poznate svjetske hitove puštane s matrice.

Osim poznatih izvođača poput Michaela Jacksona te bendova Toto i Twenty One Pilots, na repertoaru se našlo i mnoštvo drugih, organiziranih u pet tematskih blokova, među kojima je križevački perkusionist izveo i jedan jazz standard te dvije etno skladbe s prostora Bugarske i Makedonije. Najavivši svaki tematski blok, Đurković je zainteresiranoj publici dao uvid u posebnosti različitih žanrova i bubnjarove uloge u njima.

Upečatljivim i energičnim nastupom te neposrednim pristupom publici s elementima masterclassa, Đurković je čitav program učinio zanimljivim i uzbudljivim ne samo za učenike udaraljkaškog odjela Glazbene škole Alberta Štrige u Križevcima kojima je nastavnik, već i publici različitih dobnih skupina koji su došli poslušati ovaj “Drum Jukebox”. Riječ je o trećem izdanju ovog projekta, nakon posljednjeg održanog 2021. u sklopu programa “Ljeto u dvorištu K2”.

20 godina CSF
Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno