Kako državnim novcem energetski obnoviti kuću – KLIK poziva na besplatnu radionicu

Energetska zadruga KLIK poziva građane na besplatnu radionicu na kojoj će doznati kako mogu energetski obnoviti obiteljske kuće uz pomoć države. Naime, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je uvjete i kriterije za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća, za koju je planirani budžet 120 milijuna eura, a poziv se planira objaviti najkasnije do konca veljače 2024. 

Vlasnici obiteljskih kuća mogu računati na do 60 posto sufinanciranja za bolju toplinsku izolaciju vanjskih zidova i krovova te zamjenu vanjske stolarije, zatim za ugradnju dizalica topline, sunčanih toplinskih kolektora te kotlova na pelete. Što se tiče ugradnje fotonaponskih elektrana za proizvodnju električne energije za vlastitu potrošnju, moguće je ostvariti bespovratna sredstva od 50 posto. a moguće je sufinancirati i postavljanje punionice za električna vozila.

Radionica će se održati u Energetsko-klimatskom uredu u Zakmardijevoj ulici u petak 26. siječnja, u 19 sati. Budući da je broj mjesta na radionici ograničen, zainteresirani građani se moraju prijaviti putem poveznice ili na broj telefona 0992420242.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.