Učenici Srednje gospodarske škole skupili hranu i lijekove za napuštene životinje

Učenici veterinarskih razreda Srednje gospodarske škole Križevci posjetili su uoči božićnih blagdana udrugu „Lajka“ iz Novigrada Podravskog koja brine o napuštenim životinjama. Dopremili su hranu, lijekove i deke za njihove štićenike. U pratnji učenika bile su nastavnice Suzana Maranić Bošnjak, Štefica Wolf i Maja Augustinčić Arsenović, a sve je dio projekta „Daj šapi glas“ u kojem sudjeluje križevačka škola.

Radi se o projektu u sklopu kojeg učenici brinu o napuštenim životinjama, cilj je senzibilizacija učenika i lokalne zajednice za brigu prema napuštenim životinjama i izmjena stavova i ponašanja prema vlastitim kućnim ljubimcima kako bi se broj napuštenih životinja smanjio te kroz volonterski i humanitarni angažman učenika i njihovih bližnjih olakšao rad udruga koje se bave napuštenim životinjama. Potiče se osobni i socijalni razvoj učenika, razvoj poduzetničkih i komunikacijskih vještina te financijske, informacijske i digitalne pismenosti, kreativnost i sposobnost rješavanja problema.

Učenici u sklopu projekta surađuju s udrugom „Lajka“ koja trenutačno brine o devedesetak životinja, odraslih pasa, štenaca, mačaka, konja, koza, ovaca i kokoši. U sklopu Obrtničkog i gospodarskog sajma Koprivničko-križevačke županije učenici su sakupljali donacije i kupili hranu i lijekove. Dio lijekova donirala im je Veterinarska stanica Križevci, a učenik Mihael Miklečić je donirao ulare za udomljene konje.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.