[FOTO] Gostovanjem u „Dobro jutro, Hrvatska“ najavili svečani koncert u nedjelju

Gradski tamburaški orkestar Križevci gostovao je jutros u Studiju 9 Hrvatske radiotelevizije, u emisiji „Dobro jutro, Hrvatska“, gdje su predstavili svoj prvi nosač zvuka, album „Križevci kroz zvuke tambure!“ nastao u suradnji s izdavačem Udrugom P.O.I.N.T. Križevci te Zborom „Euterpa“, Akademskim zborom „Cappella Odak“, tenorom Filipom Filipovićem, naratorima Adalbertom Turnerom Jucijem i Zoranom Homenom te udaraljkaškom sekcijom orkestra pod vodstvom Štefana Đurkovića.

Glazbeni producent albuma je šef dirigent orkestra Igor Kudeljnjak, a izvršni producenti su tajnik udruge Josip Berend i predsjednik udruge Jurica Perharić, koji su u desetminutnom razgovoru s voditeljima emisije predstavili najzapaženije rezultate i nastupe orkestra od osnutka 2020. godine do danas. Također su najavili svečani koncert koji će se održati u Velikoj dvorani Hrvatskoga doma u Križevcima u nedjelju, 3. prosinca 2023. godine, s početkom u 20 sati.

Na početku i kraju televizijskog gostovanja križevački tamburaški orkestar prigodno je izveo 2. i 3. stavak skladbe “Križevački štatuti”, kantate za tamburaški orkestar, udaraljke, zbor, tenora i naratora, djela nadahnutoga križevačkim regulama dobrog ponašanja u društvu, čiji je autor mladi skladatelj Jurica Hrenić. Kao tenor je nastupio Martin Pleše, a kao narator Zoran Homen.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.