Večeras rođendanski koncert HPD-a Kalnik

Mješoviti zbor Hrvatskog pjevačkog društva “Kalnik” poziva na svečani koncert povodom 123. obljetnice društva koji će se održati u petak, 24. studenoga s početkom u 19:30 sati u velikoj dvorani Hrvatskoga doma. Zbor već tradicionalno priprema koncerte oko blagdana svete Cecilije, zaštitnice glazbenika i publici predstavlja program koji je izvodio tijekom godine na gostovanjima, smotrama ili natjecanjima.

Tako će se ove godine na repertoaru naći djela Georgya Orbana, Stevana Mokranjca, Emila Cossetta, Krešimira Magdića, Olivera Dragojevića, Richarda Rodgersa i Vice Vukova. Gosti koncerta su Ivon Fabijanec na klaviru i Filip Komarica na udaraljkama, dirigent je Ozren Bogdanović. Ulazak na koncert je slobodan.

Ideja o osnivanju društva nastala je u ljeto 1898. godine kad se skupina križevačkih obrtnika, uglednih građana, sastala u gostionici Viktora Eisenmayera, današnjem caffe baru „ZG“ u Zakmardijevoj. Zbor je osnovan 1900. nakon što je Hrvatsko-dalmatinska vlada odobrila pravila Obrazovnog, obrtno-radničkog družtva „Kalnik“. Ime je predložio pjevač Marko Titl, prvi je predsjednik bio gostioničar Eisenmayer, a prvi zborovođa velečasni Aleksandar Abodić.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.