Nexe treći put u Križevcima

Višestruki hrvatski doprvak, našički Nexe, u subotu ponovno gostuje u Križevcima i ogledat će se u 8. kolu Paket24 Premijer lige s postavom KTC-a. Našičani odlično igraju u Europskoj ligi, a u domaćem prvenstvu s lakoćom odrađuju obveze u Ligi B. Nexe je dosad dvaput igrao u Križevcima u kupu, 2016. pobijedili su u četvrtfinalu KTC 30:24, a 2021. godine 37:19 u osmini finala kada se igralo bez publike zbog epidemioloških mjera. U prvom kolu Premijer lige nadjačali su naše rukometaše u Našicama, 37:19.

U njihovim redovima je puno vrsnih igrača, a jedina su momčad koja se u Hrvatskoj može ravnopravno nositi s neprikosnovenim Zagrebom. Trener vratara je Ninoslav Pavelić Paćo koji je svojedobno branio i u KTC-u. Nakon subotnje utakmice, uslijedit će predah u prvenstvu do Martinja, 11. studenog, kada KTC gostuje u samoborskim Rudama kod Rudara. Križevčani će prethodno, 8. studenog, odigrati kup utakmicu u Ludbregu. Utakmicu KTC-Nexe, subota u 18:30, najavljuju trener KTC-a Dalibor Sokač i igrač Toni Ezgeta.

Ozljede i bolesti nas, nažalost, prate, kao i prethodne sezone, ali takva je situacija, manje-više, u svim klubovima. U Metkoviću dva bolesna igrača i tri koja, još uvijek, muku muče s ozljedom. Mršić je u Metkoviću dobio temperaturu i nije bio niti na klupi. To je stvarnost i, realno, dobrodošla nam je u ovom trenutku utakmica s neprikosnovenim Našičanima prije predaha u prvenstvu. Sva sreća što nam dolazi Nexe, a ne neka od momčadi s kojima ćemo se boriti za status. Nadam se da će se, barem, do subotnje utakmice oporaviti igrači koji su nedostajali zbog bolesti“, rekao je Sokač.

U subotu nas čeka utakmica protiv odlične ekipe Nexea. Naš je cilj, prije svega, dodatno uigravanje i isprobavanje nekih novih stvari. Vjerujem da će svaki igrač dobiti priliku i određenu minutažu i da će sve proći bez neželjenih ozljeda. Ono što je važno je da se kroz ovaj i sljedeći tjedan oporavimo i da protiv Rudara u 9. kolu zaigramo, napokon, kompletni. Za križevačku publiku, s druge strane, ovo će biti prilika da uživo vidi nekoliko reprezentativaca i mladih nada hrvatskog rukometa”, poručio je Ezgeta.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.