Promocija Babićevog Spravišča večeras u knjižnici

Krizevacko-Veliko-Spravisce

Križevčanin Petar Babić večeras će u multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice predstaviti svoju novu knjigu Naše velko spravišče: desertni roman s izvornim geografskim porijeklom. Roman je nastao na temelju pučke kazališne predstave koja je pak nastala po legendi iz 14. stoljeća o mirenju plemenitih kalničkih seljaka Šljivara i varoških Purgera. Jezgra te predstave su slavni „Križevački štatuti“, a predaja kaže da su regule zapisane baš tim povodom tijekom trodnevnog vinskog mirenja, od petka do svete nedjelje.

Osim finog stila koji čuva i autentičnost i arhaične slojeve jezika, Babić je knjigu opremio s nekoliko stotina fusnota koje su mala enciklopedija križevačkog kraja i njegovih istaknutih ljudi sve do današnjih dana, pa još dodao i rječnik kajkavizama i grafičke priloge i stvorio jedinstvenu kombinaciju renoviranog povijesnog romana i etnološkog zbornika“, napisao je urednik knjige Kruno Lokotar, koji će uz autora predstaviti knjigu.

Promocija u sklopu Mjeseca hrvatske knjige je večeras, u srijedu 25. listopada u 19 sati u multimedijskoj dvorani knjižnice. Nastupaju Lana Tinodi i mali sastav Tamburaškog orkestra Križevci. Ulaz je slobodan. 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.