Večeras na 15. STEAM večeri o utjecaju videoigara na djecu i mlade

Kvare li tzv. videoigre djecu, utječu li negativno na njihovo psihofizičko stanje, kakav je potencijal za edukaciju i zapošljavanje u industriji računalnih igara u Hrvatskoj? Odgovore na ova i druga pitanja možete dobiti od dizajnera računalnih igara Ivana Ivanovića, gosta na 15. STEAM večeri, koja će se održati u petak, 21. srpnja u opuštenoj atmosferi na terasi „Ema’s Bara“ u Križevcima (prekoputa križevačke zvjezdarnice), s početkom u 20 sati. Tribinu će moderirati Luka Brlek, mladi član križevačke udruge P.O.I.N.T.

Ivan Ivanović, dipl. ing. arh. osnivač je i vlasnik studija “Heresy Design”. Bavi se izradom računalnih igara, 2D artom i animacijom, produkcijom video-spotova i animiranih filmova. Tribina „Kvare li nam videoigre djecu?“ dio je serijala kratkih tribina „STEAM večeri“ koji križevačka udruga P.O.I.N.T. sa Zakladom za lokalni razvoj i solidarnost „Volim Križevce“ i partnerima organizira u sklopu EU projekta „SPARK – Sinergija prirodoslovaca, astronoma, računaraca Križevaca“.

Projekt „SPARK – Sinergija prirodoslovaca, astronoma, računaraca Križevaca“ provodi se u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. i sufinancira bespovratnim sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske u okviru poziva Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a. Trajat će dvije godine i ukupna vrijednost mu je 2.907.579,89 kuna. Stajališta izložena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Vezano

Komentari su zatvoreni.