Najbrži biciklisti savladali sto kilometara Granfonda Križevci za dva i pol sata

Od 104 biciklista koji su u nedjelju završili utrku Granfondo Križevci, Ivan Bratić iz Biciklističkog kluba Dinamo najbrže je (2:33:28) savladao dionicu dugu 103 km s 1250 metara visinske razlike. Samo sekundu iza njega u cilj je ušao Dražen Strugar (BK Storm) dok je treće mjesto pripalo Janku Bengeru (BK Roda).

Čestitam organizatorima, a pošto je prvo izdanje uvijek ima mjesta za napredak. Vjerujem da će kroz godine biti više ljudi. Išli smo taktički s ekipom da se napravi filter, da ne bude nervoze u grupi. Na brdima smo se rješavali ljudi i na kraju nas je ostalo možda dvadesetak. Pred kraj smo išli skok na skok, u zadnja tri kilometra uspio sam pobjeći s dvojicom i u cilj ušao u sprintu“, rekao je pobjednik. Start i cilj biciklističkog maratona bio je na Strossmayerovom trgu, a vozilo se županijskim, lokalnim i državnim cestama po našoj i Varaždinskoj županiji.

U ženskoj kategoriji pobjedu je odnijela Andrea Heged iz BK Maraton Beciklin koja je utrku završila u vremenu 2:59:17. Drugo mjesto osvojila je Zlatica Pernjak iz BK Rotor Koprivnica, a treće Tjaša Mlinarič iz Slovenije. Pobjednicima su nagrade uručili zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško, načelnik Svetog Petra Orehovca Franjo Poljak i organizatori Križevačka udruga biciklista.

Vezano

Komentari su zatvoreni.